Thebe Thebe is een grote stad in het oude Egypte. Het is vaak gebruikt als hoofdstad. In Thebe zijn alle buitenlandse gasten welkom, dat komt omdat met name in Thebe veel handel wordt gedreven.

Klimaat: Zeer warm
Actieve Clans: Alle

Memphis Memphis is de tweede grote stad in Egypte. Het is door Merenptah weer omgedoopt tot hoofdstad van het rijk. In Memphis zijn de regels voor buitenlanders verscherpt omdat de farao hier ook woont. Er gaan geruchten dat er veel aanwijzingen in de stad verborgen liggen om meer stof te vinden.

Klimaat: Zeer warm
Actieve Clans: Alle

Bombarda Bombarda is een van de grote steden van de Nigris. Er groeit niets, en het stinkt er hevig naar zwavelgassen. Maar voor de Nigris is het de perfecte plaats om kwaad te zaaien. Vooral in Smoke Town vinden eigenaardige gebeurtenissen plaats.

Klimaat: Broeierig
Actieve Clans: Nigris

Babylon Babylon is de eerste stad gesticht uit stof, door de inwoners van Dust. Het herbergt de oudste geschiedenis. Men zegt dat de toren het hoogste gebouw van de hele wereld van Dust is. Bij de bouw ervan wilde men de Hoogste Boom evenaren. Maar de bomen waren het hier niet mee eens, en lieten het gebouw de grond in zakken. Het verdween samen met veel oude kennis.

Klimaat: Warm
Actieve Clans: Dustseekers

Mojave Desert In deze woestijn groeit haast niets. Het is er te heet om er op blote voeten te lopen. Wel is er een verassende hoeveelheid kostbaar stof te vinden. Tijdens de grote val van het stof is deze woestijn ontstaan.

Klimaat: Zeer warm
Actieve Clans: Vincenza

Rainbow Lake Rainbow Lake is het enigste zoetwatermeer in heel Dust. Feitelijk is het het enige meer. De regenbogen in de lucht zijn niet gemaakt van water, maar van kleurrijk stof. Het is moeilijk dit stof te bereiken, omdat er geen begin of einde aan de regenboog zit.

Klimaat: Wisselvallig
Actieve Clans: Dustseekers, Caelos

Ramafus Ramafus is gelegen in de wilde Fluerus zee. Het staat op houten palen en rotsen. Voor veel schippers is deze stad een ''rots in de branding'' Maar anderen kunnen er niet overleven omdat het gevaarte constant wiebelt. Toch is het een plaats vol rijkdom, door de goede handel die er gedreven wordt, zo midden op zee.

Klimaat: Winderig
Actieve Clans: Alle

Terra Beach Terra Beach ligt aan de wilde Fluerus zee, maar door een magnetisch veld is het er op dit strand heel rustig, en romantisch. Maar het wordt niet aangeraden ver het water in te gaan. Een paar kilometer eindigt het magnetische veld plotseling, en kom je in de wilde zee terecht.

Klimaat: Aangenaam, zwoel
Actieve Clans: Alle

Fluminus Fluminus is een grote draaikolk in het midden van de wilde Fluerus Zee. Wanneer je erin komt ben je verloren. Je gaat door het gat van de draaikolk zo de wereld uit. Als je geluk hebt, of de weg weet kun je de weer op de wereld komen. Maar de meeste verdwijnen voor eeuwig in het stof.

Klimaat: Nat
Actieve Clans: Geen, te gevaarlijk

Nigra Montis Nigra Montis is de hoofdplaats van Fernum. Het is een grote stad, dat behoort tot de Nigris Clan. Vlakbij deze stad staat de overblijfsel van de Firetree die onlangs voor veel chaos heeft gezorgd. Men zegt dat hij nu niets meer doet, maar toch zijn er nog vreemde dingen gaande rond deze boom.

Klimaat: Gemiddeld
Actieve Clans: Nigris

Sarania Sarania is de hoofdstad van het Koninkrijk van Faragos, een machtig Imperium met een eigen leider. De hoofdstad ligt aan de rustige Cynops Zee. Het is hierdoor een beroemde havenplaats waar veel handel wordt gedreven met andere plaatsen, zoals Domus, Garahan, Thebe, Lihual en Porana.

Klimaat: Gemiddeld, windstil
Actieve Clans: Alle

Highlands De Highlands ligt in het grote Greenwich rijk, de naam van een van de laaste bossen in de oude wereld. De bergen zijn grotendeels bebost en beplant. Het is er heerlijk vertoeven en rustig.

Klimaat: Zomerbries
Actieve Clans: Alle

Domus Domus wordt gezien als een van de machtigste steden van Dust. Velen zeggen dat het de hoofdplaats is van de wereld. Door zijn centrale ligging is het de perfecte plaats voor handel. Domus heeft een eigen regering, maar staat onder toezicht van het Magistrerium -dat huist is de Hoogste Boom in Claps- Door de grote invloed die het plaatsje kan uitoefenen is het een doelwit voor veel oorlogen.

Klimaat: Aangenaam
Actieve Clans: Magistrerium, Caelos

Garahan Garahan is de hoofdplaats van het Koninkrijk van Ratharym. Ratharym heeft een eigen regering, net als Faragos. Het is een grote handelsplaats, en staat in contact met Claps en Domus. Het land bestaat aan veel platteland, waar veel etenswaar wordt geproduceerd.

Klimaat: Aangenaam
Actieve Clans: Magistrerium

Vernum Springs Vernum Spring is een van de mooiste plaatsjes in Terram. De bomen hier verkeren in eeuwige herfst. Ze zijn altijd goud, rood en bruin gekleurd. Pure Rijkdom. Maar het is ook zeer kwetsbaar. Dat was wel te zien toen het Firetreestof hier kwam, en de bladeren liet vallen. Sindsdien is het een beschermd natuur-gebied.

Klimaat: Zwoele lentebries
Actieve Clans: Alle

Midnight Glade Midnight Glade is een gezellig Plattelandsdorpje, met veel winkeltjes en markten. De cafe's en Tavernes staan beroemd om hun dennenappelbier. Beroemd in Terram.

Klimaat: Gemiddeld
Actieve Clans: Alle

Claps Vanuit Claps regeert het Magistrerium over de wereld. Deze plaats is beroemd om ''De Hoogste Boom'', het hoogste object in de wereld van Dust. Het kijkt over de hele wereld uit. Een tijd geleden is de boom gevallen, en in de grond verdwenen. Men dacht dat de wereld nu ten onder ging, omdat deze boom in contact staat met alle bomen, waaronder de magische boom is Thin Place. Gelukkig staat ''De Hoogste Boom'' weer fier rechtop, en regeert het Magistrerium weer over het land.

Klimaat: Aangenaam
Actieve Clans: Magistrerium


Thin Place Thin Place is de thuisbasis van de Caelos. Een spirituele clan, die in contact staan met de bomen, en het heilige stof. In Thin Place is de toegang tot het hoger gelegen stof heel dichtbij. Vaak valt hier veel stof naar beneden. Dit gebeurde ook toen het stof van Babylon hier naar beneden viel.

Klimaat: Aangenaam
Actieve Clans: Caelos

Snowy Alpines Snowy Alpines is een klein plaatsje gelegen in de hoge bergen van Hiems. Het is er bizar koud, en men kan er moeilijk overleven. Men denkt dat er hier veel geheimen verborgen liggen, zoals verborgen steden. Er gaat zelfs een verhaal dat in een van de bergen het verloren Atlantis ligt.

Klimaat: IJskoud
Actieve Clans: Geen, te koud

Luxa Island Luxa Island is een drijvend eiland in de Glazen zee. Het is totaal gemaakt van gekleurd glas. Er groeien geen bomen, maar het is er ontzettend mooi. Een perfecte plaats om tot jezelf te komen. Er gaan geruchten dat dit eiland een onderduikadres is van de Nigris.

Klimaat: Wisselvallig
Actieve Clans: Nigris, Caelos

Porana Porana is een gezellig havenplaatsje van de Vincenza. Het is er altijd druk, en er is altijd wat te doen. Er gaat veel (zwart) geld om in deze plaats. Er wonen rijken, maar ook veel armen. Er heerst een heerlijk warm klimaat, en het is een fijne vakantiebestemming.

Klimaat: Warm
Actieve Clans: Vincenza, Yomeki

Ferre Nixus Ferre Nixus is een ijskoude plaats waar de ijsschotten telkens in beweging zijn. Hier wonen de ijsberen, die waken over Hiems. Ferre Nixus is, naast Snowy Alpines, de koudste plaats in de wereld van Dust.

Klimaat: Zeer koud
Actieve Clans: Geen, te koud

Lihual Lihual is het overblijfsel van het oude China. De lange muur loopt door de valleien. Hier wonen meesters van de hoge kunsten, er herbergt zich veel kennis hier. Net als Porana is het een actieve handelsplaats.

Klimaat: Warm
Actieve Clans: Yomeki

Klik op het gebied om erheen te gaan.
Klik op het symbool onder het gebied (schild of boom) om naar de verhaallijn te gaan.
Lopende Officiële verhaallijn
Lopende oorlog/strijd