Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Schimmen op do maa 01, 2012 9:04 am

Elina

avatar
Ik ben een Teacher
Teacher
Ze liep thuis rond, schoon te maken. Ze had butler Jaques eindelijk zo ver gekregen om vrij te nemen, meer dan een dag zelfs. Het schoonmaken ging minder makkelijk dan eerst, kwam door haar dikke buik, maar ze mocht niet klagen. Helaas kon ze niet aan de gang blijven en moest ze af en toe gaan zitten. Het was nog vroeg in de ochtend, Athios lag nog op bed. Buiten was het niet donker noch licht. Een beetje ertussen in. Stilte, overal was er stilte.

Neuriënd en af en toe zelfs zingend liep ze van de ene kast naar de andere, net zolang tot ze elk voorwerp had schoongemaakt in deze kamer. Niet dat het zo hard nodig was, maar ze had het gevoel dat ze het gewoon moest doen. Voor het raam bewoog er iets, iets groots. Elina zag het niet goed, ze zag het vanuit haar ooghoeken. Ze draaide zich om en keek er naar. Het enige wat ze zag was een tak die voor het raam hing. Af en toe raakte hij het raam, waardoor er een tikkend geluid ontstond. Elina draaide zich weer om en ging weer verder met de tafel te boenen. Nadat ze die had afgemaakt, liep ze naar de keuken en legde daar haar doek neer. Vervolgens ging ze naar boven, de trap op. De derde tree kraakte, had hij altijd al gedaan. Elina sloeg deze traptrede over, ze wilde Athios niet wakker maken met dit geluid. Ze ging zich uitkleden, tijd om een bad te nemen.

Buiten begon het iets lichter te worden, het begin van de ochtend was er dus al. Vannacht had ze niet kunnen slapen. Haar kind bleef tegen haar aan schoppen, maar dat was niet alles. Ze had vannacht ook al twee keer een schim voor de ramen gezien. Ze had tegen zichzelf gezegd dat het kwam doordat ze zo moe was en daardoor rare beelden zag.

Afgedroogd en aangekleed, liep ze een half uur later weer uit de badkamer. Een zoete geur verspreidde zich, daar rook je zo niets meer van, alleen haar haren zouden nog verraden dat ze haar haar had gewassen. Zo zachtjes mogelijk liep ze naar de slaapkamer. Deze deur kraakte gelukkig niet meer, daar had Jaques voor gezorgd. Athios lag nog te slapen, maar ze hoorde aan zijn ademhaling dat hij minder diep sliep dan vanochtend toen ze uit bed ging. Elina ging naast hem liggen. Hand over zijn borst, dicht bij hem. Hij moest de baby wel voelen trappen. Ze wilde hem nog niet wakker maken, hij mocht wel een keer rustig aan doen, maar hij zal zo wel wakker worden.

Voordat ze zelf haar ogen sloot, hoorde ze wel geluiden beneden, maar vermoeidheid overviel haar. Ze besefte niet wat er beneden aan de hand was, ze sliep al.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum: Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum