Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden Bericht [Pagina 1 van 1]

1RPG Sleepy op zo dec 11, 2011 4:11 pm

Shiori

avatar
Ik ben een Rookie
Rookie
Shiori duwde de deur die normaal altijd kraakte geluidsloos open, eerst op een kleine kier, zodat Matia er zonder problemen doorheen kon glippen, hierna duwde de aziatishc uitziende jongen de deur verder open en stapte zelf naar binnen. De deur die dicht viel was het enige geluid wat hij tot dan toe gemaakt had. Het was niet dat Shiori mensen wou laten schrikken door ze te besluipen, het wa sgewoon een maneir van bewegen dat hem aangeleerd was. Je geluidloos bewegen was dan ook een erg belangrijke eigenschap voor een huurmoordenaar. Toen Shiori merkte dat er een paar mensen vragend naar hem keken, keek hij met een charmante, scheve glimlach terug en streek hij even zijn spierwitte shirt glad. Shiori was niet goed in het 'sociale-gedoe' van elkaar begroeten of jezelf voorstellen, dus liep hij daarna zonder wat te zeggen verder. Met zijn ogen zocht hij naar de plek waar zijn anima heen was gelopen en plofte uitiendelijk dus bij één van de rieten stoelen die dichtbij de haard stond neer, Matia lag beschermend tegen zijn voeten.

Natuurlijk wist hij dat hij niet lang kon blijven. Je moest altijd iets bestellen als je wou blijven in een herberg, maar... Shiori had geen geld om iets te bestellen. Hij had al weken geen opdracht meer gehad, dus ook geen geld, dus ook geen plaats om te slapen. Dus geen slaap. Daarom waren hij en zijn anima nu zo moe...

2RPG Re: Sleepy op wo dec 14, 2011 2:57 pm

Feder

avatar
Ik ben een Kolonist
Kolonist
Feder had net een klusje afgehandeld in Midnight Glade en was van plan terug te keren naar Porãna om een nieuwe opdracht te krijgen. Maar de weergoden waren tegen hem en toen hij nog maar net vertrokken was begon het te stortregenen. Feder zag er niets anders op dan nog een nachtje door te brengen in Aestas taverne en te hopen dat het morgen zou zijn opgeklaard, want hij had absoluut geen zin om zijn weg met dit weer af te leggen. Zelfs toen hij de taverne binnenging waren zijn kleren al helemaal doorweekt. Zuchtend was hij in een stoel naast het haardvuur neergeploft en hing zijn mantel te drogen. Hij lette niet echt op de jongen naast hem, het enige wat hem opviel was dat hij helemaal in het wit was gekleed in tegenstelling tot vele mensen waaronder hijzelf die allemaal een donkere kleur van kleding aan hadden. Ik bestelde een pint bier om ook vanbinnen het natte gevoel wat te doen mindere. Toen ik het bier aan mijn lippen zette viel het me pas op dat de jongen naast mij nog niets gekocht had. Hij was hier nochtans eerder dan mij binnengekomen en ik wist maar al te goed dat de meeste herbergieren niet zo gesteld waren op mensen die niks te drinken namen. Feder overwoog de jongen te trakteren maar dacht toch eerst eens na, als hij iets voor hem zou kunnen betekenen dan moest dat omgekeerd toch ook een soort van het geval zijn. "Heb je geen dorst" vroeg hij dus op een neutrale toon terwijl hij naar het vuur staarde. Hij zou niet direct beginnen over het feit dat de jongen arm was maar het rustig opbouwen om zo meer over hem te weten te komen. Key zijn anima had dat ook al wel door terwijl hij zich voor het vuur nestelde want zelf was de wasbeer ook helemaal doorweekt.

3RPG Re: Sleepy op wo dec 14, 2011 3:32 pm

Shiori

avatar
Ik ben een Rookie
Rookie
Shiori had niet eens op of om gekeken toen er iemand plaatsnam op de stoel naast hem, maar natuurlijk had hij het wel door. Je moest ook wel een hele slechte moordenaar zijn mocht je niet eens op je eigen omgeving letten. Zijn blik ging even naar zijn anima, die tegen zijn voeten genesteld lag en deed alsof hij sliep. Zelfs als Matia zo opgekrult lag tot een bolletje, nam hij nog steeds erg veel ruimte in en het was dan ook al een paar keer gebeurd dat voorbij lopende mensen bijna over zijn staart struikelden. "Heb je geen dorst?" Shiori zijn ogen bewogen nu pas richting de jonge man die naast hem was komen zitten. Blond haar, donkere kleding, een jaar of twee ouder dan hem... Zo had Shiori hem enkele seconden analyserend aangekeken, voordat hij wat ging verzitten om de jongen recht aan te kunnen kijken. "Ja, eigenlijk wel." antwoordde hij eerlijk, met een scheve, onzekere glimlach, verder niets anders dan stilte. Shiori was nou eenmaal niet zo'n prater. Als je hem een vraag stelde, gaf hij alleen antwoord op de vraag zelf, maar meer hoefde je neit vna hem te verwachtten.

4RPG Re: Sleepy op wo dec 14, 2011 4:15 pm

Feder

avatar
Ik ben een Kolonist
Kolonist
"Ja, eigenlijk wel." zei de jongen die eigenlijk maar een paar jaar jonger als hem leek. Feder keek hem nu ook aan. Hij had opgemerkt dat de jongen hem een tijd lang gewoon had aangestaard, hem een beetje ingeschat eigenlijk. Dat zag hij wel als een goede eigenschap. Hij was ook nogal stil en begon niet meteen een heel verhaal te vertellen. Feder was ook niet zo'n prater maar hij was dit gesprek begonnen dus vond hij dat hij het maar moest voortzetten ook. "Blut?" vroeg hij, want als de jongen dorst had had hij al wel eerst was eten kunnen kopen. Feder had een tijd gekend dat hij zelf ook met weinig moest leven. Dat waren de jaren toen hij net op reis was gegaan en nog niet bij de Vincenza zat. Nu was zijn geldbuidel altijd wel goed gevuld en zo niet dan nam hij het geld wel van iemand anders af zonder dat die het zelfs maar merkte. Feder wist dus ongeveer hoe deze persoon zich voelde en besloot maar eens om zijn goede kant te tonen. Hoewel de jongen nog niet veel gezegd had stond hij hem wel aan. "Wat drink je ik betaal wel" zei ik en haalde een paar munten boven.

:Anima Tell:

Key was begonnen aan wat hij meestal deed als Feder iemand nieuwe ontmoette, het inschatten van de anima. Hij keek de luipaard vanop een afstand schuin aan want in de veronderstelling dat hij sliep, wou hij het niet wakker maken. Hij wist maar al te goed dat de meeste dieren niet echt al te blij zijn als ze worden gewekt.

5RPG Re: Sleepy op wo dec 14, 2011 5:02 pm

Shiori

avatar
Ik ben een Rookie
Rookie
"Blut?" klonk de vragende stem van de jongen opnieuw, Shiori streek zijn shirt opnieuw glad, iets wat hij vaak deed in voor hem ongemakkelijke situaties en richtte daarna zijn blik gewoon even vriendelijk glimlachend op de jongen "Ja, helaas wel." weer zo'n kort antwoord. 'Kom op, Shiori, doe dan tenminste je best om sociaal te zijn.' sprak hij zich streng toe. Toch wist hij niets te zeggen, dus viel er opnieuw een stilte. "Wat drink je? Ik betaal wel." Shiori fronste eventjes, die jongen bood hem te drinken aan in ruil waarvoor? Nee, hij meost niet wantrouwig zijn, het was vast gewoon een vriendelijk gebaar. "Echt? Dankjewel." Shiori dacht even diep na en noemde uiteindelijk toch maar één van de goedkoopste dranken die ze hier te koop hadden. Anderen zouden waarshcijnlijk denken 'Ah, bah, nee, niet die goedkope troep!' maar Shiori was het gewend en begon het steeds lekkerder te vinden.

Matia lag opgerold tegen de voeten van zijn mens, maar hij sliep niet. Nee, in tegendeel: zijn oren waren gespitst op het gesprek tussen Shiori en de onbekende man. En ookal waren zijn ogen gesloten, hij hielt met zijn andere zintuigen de omgeving strak in de gaten. Één van zijn ogen opende zich echter langzaam toen hij twee ogen naar hem voelde staren en toen hij zag wie het was, opende hij zijn andere oog ook en liet zijn kop even vragend scheef zakken. "Is er iets?"

6RPG Re: Sleepy op do dec 15, 2011 1:33 pm

Feder

avatar
Ik ben een Kolonist
Kolonist
Feder kende de drank die hij bestelde en wist dat het echt goor was. Toch deed hij geen moeite om de jongen op andere gedachte te brengen en bestelde er een glas van. "Zo nu kan je hier tenminste nog een tijdje blijven" zei Feder, wat hem ook de kans gaf deze jongen eens wat beter te leren kennen. Hij had amper geld en in zijn ogen leek het er dan op dat deze jongen nog niet bij een clan zat. Misschien was hij wel een aanwinst voor de Vincenza. 'Hoe meer zielen hoe beter niet' dacht Feder bij zichzelf, maar voordat de jongen zich zou willen aansluiten moest hij natuurlijk eerst een paar dingen over hem te weten komen. Zoals dat hij niet bang was om te moorden en te stelen en alles wat daarbij kwam en of hij toch al niet bij een andere clan zat, want de kans zat er altijd nog in. Misschien kon hij Feder wel helpen met een klus en dan de buit verdelen jammergenoeg zou hij dan helemaal meemoeten naar porãna. Hoewel als hij geen geld heeft had hij waarschijnlijk toch ook geen onderdak. Het was het proberen waard. "Ik denk wel dat ik je aan wat geld kan helpen" zei Feder dus op een sluwe en stille fluistertoon want niemand mocht hem natuurlijk horen. "Je bent toch niet bang om je handen vuil te maken he" ging Feder op dezelfde toon verder. Met handen vuil maken bedoelde hij dat het wel eens bloederig kon worden, maar als de jongen hier mee instemde zou hij hem de rest buiten vertellen. "Ik Feder trouwens" zei hij terug vriendelijk toen hij realiseerde dat deze jongen zijn naam nog niet wist.

:Anima Tell:

Key schrok even toen het luipaard hem plots iets zei. 'Hij moest dus wakker geweest zijn' dacht hij en bewonderde zijn sluwheid. "Nee niet echt ik was je gewoon een beetje aan het inschatten. Ik moet toch weten met wie ik te maken heb niet? zei hij en had een licht vermoedde dat het luipaard daar toch ongeveer hetzelfde over dacht.

7RPG Re: Sleepy op do dec 15, 2011 5:17 pm

Shiori

avatar
Ik ben een Rookie
Rookie
Shiori keek met een wat wazige blik naar het glas dat voor hem neer werd gezet en pakte het uiteindelijk wat ingehouden vast. Ergens was hij wantrouwig, omdat het iets zeldzaams voor hem was iets te krijgen zonder er iets voor te hoeven doen, maar uiteindelijk nam hij toch maar een slok van zijn drinken. Opnieuw met gezond wantrouwen keek Shiori op toen de jongen weer opsprak. Een manier om hem aan geld te helpen? En de toon waarop de jongen sprak... "Je bent toch niet bang om je handen vuil te maken he?" Oké, nu had de jongen zijn intresse. Al toonde Shiori dat natuurlijk niet en nam, alsof er niets gebeurd was, nog een slok van zijn drinken. "Matia, heb je 't gehoord?" het was een gesprek tussen mens en anima die niemand anders op zou kunnen vangen "Ja, dat klinkt als een missie..." er verscheen een wat sluwe glimlach op Shiori's gezicht toen hij het lege glas op het lage tafeltje voor heen neerzette, een glimlach die heel veel verschilde van zijn eerdere onzekere glimlachen. "Nee." het was het enige wat hij zei, gewoon dat korte antwoord, maar toch kon je er bijna van af lezen dat hij wel vaker zijn handen vuil had gemaakt.

Toen de jongen zich voor had gesteld ging Shiori iets rechter op zitten. Zijn naam zeggen tegen iemand die hem ook een missie zou bezorgen..? Nee, zo moest hij het niet zien... Gewoon jezelf voorstellen aan iemand die je helpt en je te drinken aan heeft geboden. Shiori stak met een wat onhandig gebaar zijn hand naar de jongen uit "Shiori 'Hanzai'." stelde Shiori zichzelf voor, zowel met zijn echte naam als de bijnaam die hij als moordenaar had gekregen. 'Hanzai' had al verschillende moorden op zijn naam staan.


"Nee niet echt ik was je gewoon een beetje aan het inschatten. Ik moet toch weten met wie ik te maken heb niet?" Matia liet even een lichte glimlach op zijn kop, waar vaak bijna menselijke emoties op te zien waren, zien en antwoorde met een lichte "Oké." antwoordde hij he thele verhaal gewoon kort, hierna richtte hij zich weer compleet op het besprek tussen Feder en Shiori. Toen het gesprek stilviel richtte hij zich echter direct weer op de wasbeer "Mijn naam is Matia" stelde hij zichzelf dan ook maar voor, omdat zijn mens zich ook al voor had gesteld.

8RPG Re: Sleepy op vr dec 16, 2011 11:33 am

Feder

avatar
Ik ben een Kolonist
Kolonist
Feder grijnsde. "Ok volg me even mee naar buiten dan kunnen we het wat beter bespreken. Hier luisteren nogal veel mensen mee" zei hij op een mysterieuze toon. Het regende nog altijd buiten maar eigenlijk vond hij dat niet zo erg. Door het kletteren van de regen waren ze buiten ook nog veel minder hoorbaar, want het zou echt miserabel zijn als iemand hen zou horen. Feder pakte zijn mantel die gelukkig al gedroogd was en deed die om. Natuurlijk zou deze weer nat worden maar dan zou hij hem gewoon weer te drogen hangen. Hij wandelde naar buiten in de gietende regen en hij zette zijn kap op waardoor hij een iets mysterieuzer uiterlijk kreeg. "Dus heb je ooit al gehoord van de Vincenza Clan" vroeg hij op een serieuze toon want nu was het erop of eronder. Hij had Shiori in vertrouwen genomen en als deze hem nu zou verraden of wat dan ook zou zijn wraak zoet zijn.

:Anima Tell:
"Key" zei hij kort en glimlachte. Daarna vestigde hij zijn aandacht weer op Feder, want die was toch nogal roekeloos bezig voor zijn doen. Key was dus ook helemaal klaar om in te springen als dat nodig was, al was hij waarschijnlijk niet tegen Matia opgewassen.

9RPG Re: Sleepy op vr dec 16, 2011 3:32 pm

Shiori

avatar
Ik ben een Rookie
Rookie
"Ok. Volg me even mee naar buiten, dan kunnen we het wat beter bespreken. Hier luisteren nogal veel mensen mee." Shiori knikte instemmend, waarna zijn anima en hij bijna tegelijk met Feder opstonden. Het was soms bijna eng hoe ze op elkaar ingesteld waren. Maar wat verwachtte je ook, als je elkaars gedachten kon lezen en altijd op die manier met elkaar comenuceert, dan raak je nou eenmaal op elkaar ingesteld. Matia glipte, na het horen van Keys naam, vlak voor zijn mens en Feder langs alvast vooruit. Shiori liep met zijn handen in zijn zakken achter Feder aan, alsof er niets aan de hand was.

Ze stonden nu buiten in de regen, maar Shiori leek het niet eens koud te hebben. Hij liep altijd rond met korte mauwen, altijd witte kleding "Dus, heb je ooit al gehoord van de Vincenza Clan?" Oh, dat was... Er viel een korte stilte, die opgevult werd door het geluid van de regen die op de grond kletterde. "Ja, ik heb er wel eens van gehoord." verbrak Shiori uiteindelijk de stilte "Hoezo?" Shiori was nou niet bepaald opzoek naar een clan, omdat hij niet stond te springen om afhankelijk te zijn van anderen of anderen te moeten helpen met allerlei dingen. Ja, hij was egoïstisch, dat durfde hij ook gewoon toe te geven.

10RPG Re: Sleepy op vr dec 16, 2011 7:23 pm

Feder

avatar
Ik ben een Kolonist
Kolonist
Feder grijnsde, Shiori leek niet echt geïnteresseerd in het hele clan gedoe maar dat betekende niet dat ze wel eens samen kunnen werken. "Wel ik verdien mijn geld daar meer dan goed door soms een paar simpele klusjes te klaren. Je kent het wel af en toe stelen wat spionnen werk en mensen vermoorden Nu lette Feder op Shiori's gezicht of er een of ander kenmerk van angst of woede te zien was maar de jongen leek zich cool te houden. "Als je wilt kun je morgen meereizen en zien we wel of jij ook een opdracht krijgt want af en toe is wat hulp wel handig" Natuurlijk had Feder Key maar buiten zijn handige gave was hij wel niet echt groot en het was soms wel handig iemand groter aan je zijde te hebben staan en Key wist dat zelf maar al te goed.

11RPG Re: Sleepy op vr dec 16, 2011 8:35 pm

Shiori

avatar
Ik ben een Rookie
Rookie
Toen Feder vertelde over makkelijk geld verdienen, haalde Shiori heel lichtjes zijn schouders op, alleen zijn intresse was wel weer wat aangewakkerd. Zijn houding leek neit eens te veranderen toen Feder begon over wát hij misschien zou moeten doen. Met moorden had Shiori nooit een probleem gehad, met stelen ook niet. "Als je wilt kun je morgen meereizen en zien we wel of jij ook een opdracht krijgt want af en toe is wat hulp wel handig" Shiori fronste even, meereizen... Ookal had Shiori nog niet eens gehoord waarheen, hij had nu al zwaar de neiging om gewoon 'Oké.' te zeggen. Maar zo was Shiori wel vaker in de problemen gekomen, dus werd hij tot halt geroepen door zijn anima. Hij moest het eerst overdenken, dat was waarschijnlijk handiger dan direct op actie over springen. Maar het geld... "Denk er nou eventjes helder over na." klonk de zuchtende stem van Matia door in zijn hoofd, dus Shiori keek even op "Als jullie morgen toch pas gaan gaan, mag ik er vast wel even over na denken." Hij wist zelfs al zeker dat hij mee wou, maar als 'helder nadenken' Matia beter deed voelen, zou hij er nog wel even over nadenken.

12RPG Re: Sleepy op zo dec 18, 2011 11:51 am

Feder

avatar
Ik ben een Kolonist
Kolonist
Feder knikte, hij had een licht vermoeden dat Shiori wel wou meegaan maar door de korte stilte werd het Feder wel duidelijk dat zijn anima nog een paar tegenstrijdige gedachten had. "Tuurlijk mag je er nog over denken, maar ik vertrek morgen met zonsopgang naar Espadoro" zei hij met een klank van teleurstelling in zijn stem om hem een beetje te manipuleren toch zeker mee te gaan. Daarna ging hij terug naar binnen om zich weer voor het vuur te zetten en nog even te drogen voor hij naar zijn kamer ging om te overnachten. Hij staarde naar de vlammen die langzaam doofde. Iedereen verliet de herberg en de zelfs de meest dronken mensen wankelde terug naar huis. Feder bleef zitten tot de herbergier hem vroeg naar zijn kamer te gaan en het vuur helemaal gedoofd was. Hij stond maar op en ging naar de kleine kamer waar hij op bed plofte en met Key aan zijn zijde in slaap viel.

13RPG Re: Sleepy op zo dec 18, 2011 12:25 pm

Shiori

avatar
Ik ben een Rookie
Rookie
"Tuurlijk mag je er nog over denken, maar ik vertrek morgen met zonsopgang naar Espadoro."

En de volgende ochtend, tijdens zonsopgang, stond Shiori zoals verwacht voor de herberg. Zijn rug tegen de muur leunend en zijn armen over elkaar, vlak naast de deur. Zijn verschijning viel op het moment niet op, omdat hij doodstil stond. Alsof hij een standbeeld was. Naast hem zat zijn anima, lichtjes ingezakt, alsof hij klaar stond om elk moment aan te vallen. Dat was niet zo, maar het was gewoon de houding waarin Matia vaak stond in ruststand. Pas toen ze Feder en Key zagen kwamen ze beide in beweging.

"Ik kom mee." sprak Shiori het verwachtte antwoord, terwijl hij met grote passen op Feder afliep, Matia volgede vlak achter hem.

14RPG Re: Sleepy op di dec 20, 2011 9:23 am

Feder

avatar
Ik ben een Kolonist
Kolonist
Feder had zich de volgende morgen snel omgekleed en was vertrokken. Omdat de herbergier nog niet wakker was kon hij wel wat geld besparen door zijn kamer niet te betalen. Snel nam hij zijn leren zak waar wat voedsel en drinken in zat en al zijn geld. Toen hij naar buiten kwam duurde het even voor hij doorhad dat Shiori en Matia er al waren. Maar toen hij zijn zintuigen gebruikte hoorde hij duidelijk hun ademhaling die rustig op en neer ging en toen hij zich omdraaide om naar hen te gaan kwamen zei al naar hen.
"Ik kom mee." zei Shiori en Feder knikte en glimlachte. "Goeie keuze" zei hij en begon over een pad door een bos te wandelen dat naar Claps leidde. Dit was dan wel de residentie van het magisterium, het was ook dicht aan zee en daar moesten ze zich dan verbergen op een boot om zo helemaal naar Porana te varen. "Het is eigenlijk nog wel best lang wandelen" zei Feder want Porana lag bijna helemaal aan de andere kant van de wereld. "Ok nu we hier toch onderweg zijn kan je me misschien al vertellen welke opdracht je prefereert. Ik kan je niks beloven maar ik weet wel bij wie ik een moord of een steelopdracht moet krijgen dus wat vindt jij het leukste om te doen." Feder zag zijn werk niet altijd even hard als werk. Bij een erg simpele opdracht kon het voor hem ook eerder een spel zijn, als de opdracht echt simpel was maakte hij het hemzelf soms nog wat moeilijker gewoon om meer te trainen en zo beter te worden voor wanneer hij een echt moeilijke taak kreeg toegeschreven.

15RPG Re: Sleepy op di dec 20, 2011 5:48 pm

Shiori

avatar
Ik ben een Rookie
Rookie
Shiori liep gewoon rustig, in hetzelfde tempo, naast Feder verder, zijn anima liep slechts een paar stappen achter hen en leek de omgeving en vooral zijn mens, goed in de gaten te houden. "Het is eigenlijk nog wel best lang wandelen" Shiori reageerde er niet eens op, hij had zelfs al opgezocht hoe lang de reis ongeveer duurde, dus het had voor hem geen zin om er nog iets over te vragen. Al had hij dt achteraf toch beter wel kunnen doen... Om socialer over te komen enzo... Argh, waarom bedacht hij zich zoiets altijd pas als de tijd al om leek te zijn?! Toen Feder hem iets vroeg reageerde Shiori eerst met een wat wazige "Nani..?" waarna hij zich herstelde met een eerlijke "Ik ben een huurmoordenaar, dus als er zo'n opdracht te regelen valt." maar misschien klonk hij nu iets te kieskeurig... "Al heb ik ook geen problemen met stelen of spioneren."


Matia rolde even lichtjes met zijn ogen, maar moest toch lchtjes glimlachen om het feit dat Shiori voor deze keer zelfs zijn bést deed om sociaal te zijn inplaats van zijn egoistische aard te tonen.

16RPG Re: Sleepy op di dec 27, 2011 4:52 pm

Feder

avatar
Ik ben een Kolonist
Kolonist
huurmoordenaar, dus als er zo'n opdracht te regelen valt." maar misschien klonk hij nu iets te kieskeurig... "Al heb ik ook geen problemen met stelen of spioneren." Feder lachte. "Ik steel eerder maar ik zorg er wel voor dat we iemand mogen vermoorden hoor zei Feder rustig. "Vanwaar kom je eigenlijk" vroeg Feder vervolgens, want hij wilde wel eens weten waar Shiori geboren was, niet dat het er erg veel toe deed, maar soms kon je wel zien of die persoon door zijn woonplaats hard was of hij op een rijk gebied geboren was waar hij alles kon krijgen waar hij wilde. Feder kwam uit Hiems, daar had hij vaak door sneeuwstormen niet of nauwelijks te eten gehad en moest hij vaak stelen of vechten van de andere bewoners om toch nog in leven te blijven.

:Anima Tell:

Key wandelde achter Feder aan en op dezelfde hoogte als Matia. Als hij moe zou worden zou hij op Feder's schouder springen maar ze waren nog maar net vertrokken dus kon hij nog wel wat wandelen. Hij keek naar het bos en de bomen en naar een paar konijnen die snel wegschoten toen heel de groep voorbij wandelde.

Gesponsorde inhoud


Ik ben een

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum: Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum