Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden Bericht [Pagina 1 van 1]

1 De gebieden in Dust op vr dec 02, 2011 6:27 pm

Admin

avatar
Ik ben een Admin
Admin
Domus.
Domus is het middenste eiland. Met dit eiland is de wereld van Dust begonnen,
Het is het eerste stukje land, maar ondanks dat is er een lange tijd niemand geweest.
Het was onbewoond en leeg, er stond niets. Maar op een gegeven moment besloot men hier een grote stad te bouwen, vol cultuur, historie en vooral veel stof. Er werken veel mensen die het gevonden stof omzetten in voorwerpen, levens of zelfs stukken land. Vanuit Domus wordt Dust groter gemaakt, vroeger, en nu nog steeds.
De stad is omringd door een stevige muur en in het centrum staat een
fontein waar alleen koningen, koninginnen, clanleiders en hun rechterhanden bij
kunnen. Door de centrale ligging wordt Domus vaak aangevallen en belegerd maar
is er tot nu toe altijd nog in geslaagd te winnen. Domus is de stad van
geheimen en kennis. De nieuwste uitvindingen en de oudste boeken kan men hier
vinden. Domus word als een van de dierbaarste bondgenoten van het Magisterium
beschouwt. Koningin Samara bestuurt deze stad. Domus beschikt over een leger
uitgerust met musketten.

Greenwich.
Het grote land Greenwich is de naam van het laatste bos in de oude wereld. Dit was het laatste stukje groen dat de mensen nog over hadden, niet meer genoeg om een wereld op te bouwen.
Dus is het mee gegaan toen de oude wereld werd vernietigd. In Dust is Greenwich echter gegroeid tot immense proporties. Het is nu een enorm werelddeel geworden.
Het grootste deel van Greenwich bestaat uit een gedeeltelijk bebost berglandschap, genaamd de Highlands. Op de Highlands staat bijna 40 procent van de plantensoorten in heel Dust, en op de hoogste toppen kan men zelfs zeldzame planten uit de oude wereld vinden.
Ook staat er een beroemde gedenksteen op een van de toppen van de bergen, genaamd Ameno. Men zegt dat de gedenksteen van de gesneuvelden is, en dat de geesten er nu nog steeds rondspoken.

In een dal, rond de Highlands, is een groot meer ontstaan, genaamd Rainbow Lake.
Het staat bekend om zijn zwevende dauwdruppels, die net stof lijken, en bij de juiste zonnestand prachtige regenbogen geven. Het is een bezinningsoord en een plek om bij te komen.
Echter in een donkere uithoek van het meer is een klein Moeras, genaamd Muddus.
Het wordt gevormd door de schaduwen van de regenbogen, en is een gevaar voor mens, dier en Anima.
De bomen in het moeras hebben zich afgesloten van de wereld, omdat ze het niet aankunnen moedeloos toe te kijken, hoe de vele mensen verdrinken in het moeras.

Tussen de gebergten en de kliffen is er ook een mooi, strak, zandstrand te vinden, genaamd Terra Beach. Het is een romatische plek, waar de lucht prachtige kleuren heeft, en het water zacht golft en kabbelt.
Aan de andere kant van Greenwich, bij het tweede en laatste vlakke deel aan de zee is een grote stad gevestigd, genaamd Sarania. Het is tot nu de enigste stad in Greenwich, maar wel de grootste havenstad van heel Dust.
Er word veel handel gedreven met Lihual, Garahan, Porãna en Domus, waarvan de laatste twee concurrenten zijn. De mensen van Sarania houden erg van cultuur en zijn erg gehecht aan hun religie. Sarania heeft de grootste oorlogsvloot van heel Dust en beschikt over een prima leger dat overweg kan met buskruit en dus musketten. De stad is regelmatig in oorlog met Domus en Garahan. Sarania is de hoofdstad van het koninkrijk Fattagos dat een deel van Greenwich beslaat. Ook woont de koning van Fattagos in deze culturele stad: Koning Archibald.

Terram.
Terram is het meest bewoonde werelddeel van Dust. Het bestaat uit enkele grote en belangrijke steden en plaatsen.
De belangrijkste plaats in Terram is Claps. Hier staat de grootste en de hoogste boom van Dust. De boom rijkt nog hoger dan de toppen van de bergen, en kijkt uit over de hele wereld.
In de boom is de Residentie van het Magistrerium gevestigd. Het Magistrerium heerst over de wereld en zorgt ervoor dat het in balans blijft. De Hoogste Boom staat in contact met bijna alle bomen in Dust, afgezien van enkele in Muddus en Fernum.
Daardoor kunnen de Magisterium leden alles zien.
Verder is in Claps, de Radius ontstaan. Dit gebied was in de oude wereld Vaticaanstad.
Veel van dit gebied is nog niet ontdekt, maar het is zeker de moeite waard om te bekijken.
De Claps Radius wordt momenteel door het Magistrerium gebruikt om geheimen te verbergen.

Iets Noordelijker van Claps is het drukke stadje Midnight Glade gevestigd.
Het stadje staat bekend om zijn grote markt en gezellige Tavernes, en er is altijd wat te doen. Het is dé uitgaans gelegenheid van Dust.
Daarnaast wonen er verassend veel mensen in Midnight Glade. Van adellieden, tot arme sloebers.

De derde en laatste stad in Terram is Garahan.
Garahan is de hoofdstad van het koninkrijk Ratharym
In Garahan staat de gehele samenleving in teken van militaire
ontwikkelingen van zowel landtroepen als de vloot. Garahan is een bondgenoot
van Porãna en de Nigris en is voor de rest vijandelijk tegen iedereen. Het koninkrijk word bestuurd door keizer Marahim. Ratharym’s leger beschikt over musketten.
Om Garahan zijn kilometers velden met landbouwgrond. Ook is in
dit koninkrijk een leenstelsel van toepassing.
Onder de mensen staat deze stad niet in positieve bekendheid. De bijnaam van Garahan is ook wel, de ongure stad.


Oostelijker van Garahan is Vernum Springs. Een natuurgebied, waar de bomen altijd in herfstsfeer zijn. Dit komt doordat de bomen ijdel zijn, en hun herfstbladeren associëren met goud. De ijdele bomen kijken de hele dag in de weerspiegeling van het water onder hen.
Maar ondanks dit, is Vernum Springs een geweldige plek om te vertoeven.
De Dustseekers hebben Vernum Springs gekozen als hun Residentie.


Hiems.
Hiems bevat het grootste en hoogste gebergte van Dust, en is voor 85 procent bedekt met sneeuw. De omgeving, met zijn prachtige ijs-sculpturen, dieren en planten, zijn adembenemend, maar vaak heb je het er zo koud, dat je al het mooie niet ziet.
Het is er op sommige plaatsen wel meer dan 60 graden onder nul, en misschien zelfs wel kouder. Daarom wonen er vrijwel geen mensen daar.
Het gebied is verdeeld in twee delen. De Snowy Alpines, het gebergte, en Ferre Nixus, de sneeuwvlakte dat vol zit met ijsberen.
Verder zijn er geen plaatsen of steden, het is er simpelweg te koud.


Fernum.
Fernum is het land van de slechte clan, de Nigris. Het is er donker, zwart en het stinkt er naar zwavel. Het eiland is één grote vulkaan van slechtheid. Er wil niets groeien en de meeste mensen blijven er verstandig weg. Maar vanaf dat eiland proberen de Nigris Dust over te nemen.
Hun hoofdkwartier zit in Bombarda, daar waar de meeste Nigris wonen.
Op de berg, Nigra Montis, worden de plannen gesmeed en wordt er kwaad in de lucht gestrooid.


Opacare.
Opacare is het gebied van de spirituele Caelos. Het piepkleine eiland bestaat slechts uit een heuvel, met een speciale boom erop. De Boom der Allerzielen. Met deze boom hebben de Caelos contact met de wereld en het stof. Ze kunnen ermee in de toekomst en het verleden kijken.
Het eiland staat het dichtste bij het stof dat er boven zweeft, daarom wordt het gebied daar ook wel Thin Place genoemd. De plaatst waar je het dichtste bij het heilige stof staat.
Men zegt dat Opacare eigenlijk een veel groter eiland is, en dat het huidige eiland slechts het uiterste puntje is. De rest zou volgens enkele Caelos zweven in de bovenwereld van het stof. Sommigen geven hun leven om dit stukje land te vinden en het weer te verenigen. Mocht men het ontbrekende deel van Opacare vinden, dan wordt dit gelijk het grootste werelddeel van Dust.


Egypte.
Egypte is gevormd uit stof. Het weerspiegeld het oude culturele land, uit de oude wereld.
De hoofdplaatsen zijn Thebe en Memphis. Plaatsen waar veel handel wordt gedreven, en diepe geheimen schuilen die niemand weet.


Mojave.
Mojave is een grote woestijn in Dust. Het schiereiland is kurkdroog, terwijl er genoeg water is om het eiland heen. Maar op de een of andere manier wil er niets groeien.
Men zegt dat de grond is vervloekt door de Nigris.


Glazen Zee.
Heel soms is deze zee bewegingloos, dan vormt het een grote glazen plaat, met hier en daar wat bevroren golfjes. Veel Dusters lopen dan over het water naar betere landen voor handel of om te vluchten.
Het eiland, Luxa Island, is altijd van glas. En niet één kleur, maar wel duizenden kleuren. Het jammere is wel dat er niets groeit en dit eiland daardoor buiten de bescherming en de ogen van het Magistrerium valt. Mede daarom willen Nigris zich wel eens terug trekken op dit eiland.


Cynops Zee.
De Cynops zee staat bekend om zijn vlakke water zonder golven. Zelfs als je erin springt golft het niet. Omdat mensen bang zijn voor dit aparte water wordt er nooit in gezwommen. Het wordt alleen gebruikt als een snelle vaarroute naar Handelsplaatsen. Grappig genoeg zijn ook de meeste handelsplaatsen aan deze zee gevestigd, omdat het zo makkelijk te bevaren is.
Fluerus Zee.
De Fluerus zee is altijd woest. De golven komen meters hoog, en er zijn enorme draaikolken.
De grootste draaikolk wordt Fluminus genoemd. Wanneer je erin komt wordt je zo de wereld uit gezogen en beland je buiten de wereld. Zie dan maar eens terug te komen.
Echter, middenin deze zee ligt een verheven stad op palen, die de woeste golven trotseert.
Het heet Ramafus en heeft een eigen stadhouder: Petroclos, maar heeft geen leger
en valt onder direct toezicht van het Magisterium. Om Ramafus word nooit
gevochten omdat het eigenlijk alleen een tussenoord is voor zeelui en
reizigers.


Porana.
Porana is een gezellig stadje, waar de clan Vincenza zich huisvest.
Handel is heel belangrijk, en er zijn daar zoveel spulletjes te koop, dat je het haast niet kunt indenken. Maar pas wel op dat je niet genept wordt. Vincenza’s zijn niet zo aardig en eerlijk van zichzelf.
De hoofdstad van Porana is Espadóro
Het is een soort gouden stad met veel rijkdommen, de hemel voor dieven.
Echter beschikken de wachters hier wel over de modernste wapens van Dust
zoals een soort geweren die vuurwerk afschieten.
De koning heeft hier ook zijn paleis.
Daarnaast is er nog een kleine havenstad, Villia Da Corona.
Het is een stad waar veel gespuis zich ophoudt.
Doordat de stad vroeger was veroverd door een zeevolk wonen er nu veel bandieten,
zakkenrollers en chanteurs, en de Vincenzaanse regering kan er niet veel aan doen.


Lihual.
Lihual is een overblijfsel van China en Japan uit de oude wereld.
Veel over dit land is nog niet bekend, omdat het niet echt is onderzocht. Wel is in kaart gebracht welke gebieden er zijn. Er zijn twee steden, Lojeng en Fulang, en wat locale dorpjes.
Daarnaast is er een groot gebergte, waar ook de chinese muur, ofwel de Lange Muur, door heen loopt.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum: Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum