Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden Bericht [Pagina 1 van 1]

1 De Tijd. op zo jan 02, 2011 4:11 pm

Admin

avatar
Ik ben een Admin
Admin
Eigenlijk is er nog niet veel bekend over de tijd.
Maar de Dustseekers zijn nu bezig het middeleeuwse tijdperk naar Dust te halen.
Dus de tijd van de middeleeuwen, is heel belangrijk.

Kenmerken daarvan zijn.

  • Standenmaatschappij, verschil tussen arm en rijk, geslacht en beroep.
  • Middeleeuwse kledij, wapens en voertuigen.
  • Veel bebossing, kleine dorpjes.

Geloof.
Er is geen kerk in deze tijd. De bomen worden als ''God'' gezien.
Wel geloofd men in mythen, wonderen en natuurverschijnselen.
Zo aanbidden ze de vier elementen, water (zeeën), aarde(bomen), vuur(zon) en lucht(het ademen)
Ook het stof en de tijd wordt aanboden.
(er zijn enkele bewoners die ''Het Lot'' bepalen. Ze kunnen ingrijpen in een avontuur en er een wending aan geven.) Ook geloven sommige culturen en/of clans in Fatum de scheppersgod en de grote kracht achter alles(Fatum zal soms posten als het lot)

Bestuur.
Het Magistrerium is het hoofd van de wereld. Ze kunnen ingrijpen, en regels opstellen.
Het Magistrerium is gevestigd in de grote boom in Claps.

Er bestaan ook enkele koninkrijken:
Koninkrijk Domus: Bestuurd door koningin Samara. Een vrouw met zwart, lang golvend haar, knalrode lippen en vaak rode kleding. Ze is een streng persoon en heeft geen moeite met het martelen van vijanden. Dit maakt haar meedogenloos. Maar bij vrienden en bondgenoten is ze vaak kalm, begripvol, maar wel recht door zee. De Anima van de koningin is Pluton, een hippogrief, die vaak in of bij de Domus bibliotheek te vinden is.

Koninkrijk Fattagos: Fattagos is een koninkrijk in Greenwich en heeft als hoofdstad de geweldige havenstad Sarania. Koning Archibald is heer en meester van het koninkrijk, maar hij heeft veel familie die hem adviseren bij zijn regering. Archibald is een vriendelijk en temperamentvol persoon die niet snel kwaad te krijgen is, en als hij kwaad is, is het ook goed mis. Archibald hecht veel waarde aan zijn familie, de natuur in zijn rijk en de grootste verdediging van het koninkrijk: de vloot. Archibald's Anima is een groene draak genaamd Fang. Archibald's familie is de rijkste koninklijke familie van allemaal.

Keizerrijk Ratharym: Ratharym staat bekend als een oorlogszuchtig keizerrijk en omvat een groot deel van Terram. De hoofdstad Garahan ligt op het schiereiland, maar dan wel hooggelegen, wat op zijn beurt weer prima is voor een groot fort: fort McArthur, dat boven de stad uittorent. De staatsvorm van Ratharym is een keizer genaamd Marahim. Marahim leeft in absolute luxe en heeft een grote harem aan vrouwen. Marahim is een oorlogzuchtige man die om het kleinste ding al aanvalt. Maar dat is aan de ene kant niet zo gek als je bedenkt dat hij over het grootste leger beschikt en de beste militaire technologieën heeft. Marahim's Anima is een Griffioen die Hornet heet. Hornet is tevens de generaal van een griffioenenkorps.

Stadstaat Ramafus: Ramafus is een stad middenin de Fluerus zee. Het staat op palen en houten steigers een heeft honderden bruggen. Ramafus valt onder direct toezicht van het Magisterium, maar het heeft wel een stadhouder die Petroclos heet. Ramafus word eigenlijk nooit aangevallen omdat het vooral een toevluchtsoord en tussenstop is voor reizigers, zeebonken of diplomaten die verdragen tekenen. Daarom heeft de stadstaat eigenlijk geen leger, alleen een stadswacht die alles een beetje in toom probeert te houden.

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum: Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum